Faciliteiten

Springflower Stables is een professionele pensionstal in Hulten, nabij Tilburg. Onze locatie beschikt over alle faciliteiten die je als ruiter wilt hebben, voor jezelf én voor je paard. 

Stallen

Springflower Stables beschikt over 58 luxe boxen. Onze paardenboxen hebben een afmeting van 3 x 4 meter, daarnaast beschikken we over drie ponyboxen van 3 x 3 meter die geschikt zijn voor pony's t/m de D-maat. Al onze boxen worden twee keer per week voorzien van een dik nieuw pak stro, daarnaast zorgen wij ervoor dat de stal om de week volledig leeggehaald wordt. Bij iedere stal hoort een eigen paddock (zand of weide),  eigen zadelkast, een paspoortkluisje en een vaste plek voor het drogen van je zadeldekje(s).  

De paarden worden twee keer per dag gevoerd waarbij je als eigenaar de keuze hebt uit een basis-sportbrok of muesli. Uiteraard krijgen de paarden ook voldoende en kwalitatief hoogwaardig hooi.

Wij houden onze stallen graag netjes en bieden je graag alle faciliteiten die je nodig hebt om je paard te verzorgen en samen te trainen en te genieten. We hebben een ruim aantal poetsplaatsen, twee wasboxen met warm water, solarium, een aparte ruimte voor de hoefsmid, een opvoelbox voor drachtige merries en ga zo maar door. Het gebruik van al deze faciliteiten zit vanzelfsprekend bij de stalprijs inbegrepen.

TarievenWeidegang en paddocks

Bij Springflower Stables komen de paarden elke dag buiten. Wij hebben de beschikking over verschillende paddocks waarin de paarden afzonderlijk kunnen genieten van de buitenlucht.  Je kunt kiezen tussen zandpaddocks en weide-paddocks. 

Je hebt de volgende opties:

  • Kort buiten: In onze luxe zandpaddocks met water, 2 á 3 uur per dag
  • Lang buiten: In een weide-paddock met water, 5 á 6 uur per dag
  • Extra lang buiten: In een weide-paddock met water, wij zetten ze buiten en je haalt je paard/pony zelf binnen voor 21:00.
Trainingsmogelijkheden


Bij ons zul je nooit voor het probleem komen te staan dat de rijbak te druk is of dat je niet kunt rijden door slecht weer of lessen van anderen, wij hebben namelijk de beschikking maar liefst over drie rijbakken. Zowel de dressuurruiter als de recreatieve ruiter kan bij ons zijn hart ophalen. Onze stal beschikt over:

  • Een binnenbak van 20 x 60 meter voorzien van een Agterberg bodem;
  • Een binnenbak van 25 x 40 meter voorzien van een Geopad bodem met mogelijkheid tot het gebruik van springmateriaal;
  • Een L-vormige buitenbak van maar liefst 43 x 140 meter voorzien van een Geopad bodem met aansluitend een gedeelte van 25 x 50 meter.

Al onze rijbakken worden om de dag gesleept en verkeren doorlopend in topconditie.

Naast de verschillende rijbakken heb je als pensionklant ook de beschikking over een extra hoge omheinde longeercirkel en een overdekte stapmolen.